"Studeren"
Door: Sonny
Blijf op de hoogte en volg Sonny
20 Augustus 2014 | Maleisië, Kuala Lumpur
Op 9 augustus was het National Day hier en dat betekent dat de onafhankelijk van Singapore gevierd moet worden, en dat is belangrijk hier. We zijn toen met een groep mensen richting de stad getrokken en dan vooral naar Marina Bay aangezien vooral daar de festiviteiten waren wat eigenlijk inhield dat het leger zijn macht en kunde tentoonstelde. Aangezien er hier nog een dienstplicht is, is het leger van Singapore groot voor zo een klein landje. Het was wel erg gaaf om de straaljagers en helikopters over te zien vliegen. Het eindige allemaal in een groot vuurwerkshow die wij allemaal iets spectaculairder hadden verwacht aangezien elke Singaporees helemaal lyrisch over de show spreken. Maar desalniettemin was het nog steeds mooi om te zien en de drankjes en avond uit erna waren helemaal genieten. De eindigde uiteindelijk in een lokale club waarbij vooral bleek dat de Aziaten nog niet zo heel goed tegen drank kunnen. De een had nog niet gestopt met overgeven voordat de volgende knock-out ging. De dag erna hebben we vooral lekker aan het zwembad gelegen op de campus en nog even de sportschool in gegaan aangezien de wekelijkse quota van 4 tot 5 keer wel gehaald moet worden.
De dagen erna, 11 tot 13 augustus, was vooral bedoeld om de stad nog verder te ontdekken zoals de botanische tuinen en Holland Village, al was daar weinig Nederlands aan, behalve de nasi goreng dan :P. Maar ook de universiteit werd in deze dagen bezocht aangezien de lessen toch echt begonnen zijn. Maar wees niet gevreesd ik heb mijn rooster zo kunnen krijgen dat ik alleen dinsdag en woensdag naar de universiteit hoef. Moet natuurlijk niet erop gaan lijken dat ik daadwerkelijk om te studeren hier ben gekomen. De algemene exchange student gedachte is dat. Dat werd nog eens duidelijker gemaakt door een van mijn professoren, een gekke rus die geen blad voor de mond neemt; “All the asians are alike, it is as if they are all twins.”, maar deze beste man begon zijn alle eerste les door te vertellen tegen de locals dat alle exchange mensen die hier nu zitten waarschijnlijk niet elke les aanwezig zullen zijn aangezien zijn lessen niet verplicht zijn en vervolgens gaf hij meerdere tips waar wij dan ook allemaal nog heen moeten reizen als wij zijn lessen skippen. Woorden die als muziek in mijn oren klinken. Maar pap mam wees gerust, ik zal echt wel wat werk in verrichten want uiteindelijk moeten de examens toch gehaald worden.
Maar ik mag dan wel allemaal grootst praten over reizen maar dan moet ik het natuurlijk wel waar maken en dat is het afgelopen weekend gelukt. We zijn met een grote groep mensen donderdag vertrokken met de bus naar Kuala Lumpur, Maleisië! De rit duurde 5,5 uur maar dat was niet zo erg aangezien we stoelen hadden die bijna plat konden, een eigen tv, massagestoelen en kregen hapjes en drankjes en dat voor de schappelijke prijs van 40 euro voor een retourtje. Het weekend is samen te vatten in een woord en dat is GEWELDIG!! Kuala Lumpur is een mooie stad met vooral de Petronas Towers die het gaafste zijn om te zien maar ook chinatown, little india en het oude koloniale centrum zijn mooi om te zien. Naast sightseeing zijn we ook twee keer uit geweest, een skybar tegenover de Petronas Towers en Zouk (5de club van Azie). Maar vooral de drankjes ervoor waren erg grappig. We hadden namelijk een bar gevonden waarbij de drankjes niet gewoon in glazen geschonken worden maar gewoon in emmers (5 euro voor een emmertje). Dat konden wij natuurlijk niet laten en zijn er vervolgens vaste klant geworden door zowel vrijdag als zaterdag naar de bar te gaan. Zondagavond zijn we weer terug gekomen en ik type nu dit verhaal na mijn laatste les van de week (woensdag middag 3 uur) gehad te hebben dus laat het weekend maar beginnen :P.
De komende twee weken zullen vooral de verborgen pareltjes van Singapore ontdekt worden door ons aangezien we het land niet mogen verlaten deze 2 weken voor visa werkzaamheden. Vrijdag staat een mountainbike dag op het programma op Pulau Ubin, het enige nog niet bestraatten stukje Singapore.
Tot de volgende keer en succes de komende tijd daar in Nederland (hoorde dat het nog nooit zo koud is geweest).